viulu

tempera-logo
Etusivu
Konsertit
Jäsenet
Kuvat
CV
Ohjelmisto
Yhteystiedot
Levytykset
Linkit

På svenska
In English

Tempera-kvartetti

Laura Vikman, viulu
Silva Koskela, viulu
Tiila Kangas, alttoviulu
Ulla Lampela, sello

Lähes parikymmenvuotisen taipaleensa aikana Tempera-kvartetti on ehtinyt konsertoida ristiin rastiin kotimaata, valtaosassa Euroopan maita sekä Japanissa, Yhdysvalloissa ja Arabiemiraateissa. Kvartetin levytykset Jean Sibeliuksen koko jousikvartettotuotannosta (BIS) sekä Pehr Henrik Nordgrenin 10. ja 11. jousikvartetosta (Alba) ovat saaneet laajalti kiitosta. Tempera-kvartetti on kantaesittänyt lukuisia teoksia, mm. Pehr Henrik Nordgrenin kolme viimeistä jousikvartettoa (nrot 9-11), jotka on myös omistettu yhtyeelle. Kvartetti toimi kollektiivisesti Riihimäen Kesäkonserttien taiteellisena johtajana vuosina 2004-2007. Tempera-kvartetti konsertoi usein ja mielellään myös osana esim. kvintetti- ja sekstettikokoonpanoja; kvartetin pitkäaikaisista taiteilijaystävistä mainittakoon mm. fagotisti Bram van Sambeek, kitaristi Petri Kumela ja sellisti Alexander Rudin.

Kvartetti on mukana Suomen Kulttuurirahaston tukemassa kolmivuotisessa hoitolaitoskonserttihankkeessa. Kuluvana vuonna Tempera-kvartetti konsertoi lisäksi mm. Belgiassa, Hollannissa ja Venäjällä.

Tempera-kvartetti perustettiin vuonna 1997 Sibelius-Akatemiassa. Kvartetti opiskeli kamarimusiikkia myös Lontoon Royal Collegessa, Edsbergs Musikinstitutissa ja lukuisilla mestarikursseilla. Yleisön tietoisuuteen kvartetti ponnahti tultuaan valituksi Finland Festivals –ketjun Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2001 sekä European Concert Hall Organizationin Rising Stars –konserttisarjaan kaudeksi 2000-2001.

Laura Vikman toimii Radion Sinfoniaorkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Lisäksi hän on kysytty solisti ja kamarimuusikko, ja hän opettaa Sibelius-Akatemiassa. Silva Koskela on viulunsoiton lehtori Tampereen konservatoriossa. Tiila Kangas soittaa päätöikseen Helsingin kaupunginorkesterissa. Ulla Lampela on free lancer -muusikko, jonka toimenkuvan keskeisenä elementtinä on opetustyö mm. Itä-Helsingin musiikkiopistossa.

Silva Koskelalla on käytössään tuntemattoman rakentajan viulu ja Tiila Kankaalla Felice Guadagnini –alttoviulu (1856) Suomen Kulttuurirahaston soitinkokoelmasta.

Tekstinä..
side-image